Consiliere

Daca va confruntati cu dileme etice sau cu probleme legate de drepturile omului, Reteaua legala HIV/SIDA va poate oferi informatii si sprijin.
Avem un set de intrebari carora le-am oferit deja un raspuns. Daca aveti alte dileme nu ezitati sa ne scrieti, noi va vom raspunde in scurt timp. Va rugam sa ne contactati.

Care sunt reglementarile din Romania privind confidentialitatea?
Confidentialitatea este reglementata de legi generale (codul penal, reglementari privind functionarii publici sau cadrele senitare) si de prevederi speciale, referitoare la infectia cu HIV. detalii puteti afla la dezbaterea despre confidentialitate

Ce trebuie sa fac ca sa ma pot angaja fara sa fiu discriminata?
Persoanele infectate cu HIV au aceleasi drepturi ca orice alt cetatean al tarii, inclsiv dreptul la un loc de munca. Nu exista nici o lege care sa impuna informarea angajatorului cu privire la statutul HIV al persoanei angajate. In cazul in care diagnosticul este deja cunoscut in comunitate, nu puteti fi refuzata din cauza infectiei cu HIV. detalii puteti afla la dezbaterea despre discriminare

Unde pot efectua un test HIV gratuit?
Testul HIV se poate efectua gratuit (si, insotit de consiliere pre si post test) la Autoritatile de Sanatate publica locale. Pentru informatii privind adresele acestora puteti suna la SIDA Helpline.