Servicii disponibile

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal are drept obiectiv apararea drepturilor şi libertatilor fundamentale ale persoanelor fizice, in special a dreptului la viata intima, familiala si privata, in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Asociatia Pro Democratia are ca domenii de interes: imbunatatirea relatiei intre alegatori si alesi, corectitudinea procesului electoral, educatia civica, participarea cetatenilor la procesul de elaborare a politicilor publice, transparenta institutiilor publice si controlul societatii civile asupra acestora, respectarea drepturilor omului: resurse pentru democratie sau resurse pentru democratie.

Avocatul Poporului contribuie la soluţionarea conflictelor dintre persoanele fizice şi autorităţile administraţiei publice, pe cale amiabilă, prin mediere, prin dialog. Pe linga sediul din Bucuresti, detine 14 birouri teritoriale, in: Alba-Iulia, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Galati, Iasi, Suceava, Tirgu-Mures, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Timisoara.

Colegiul Medicilor din Romania este o organizatie profesionala care apara demnitatea si promoveaza drepturile si interesele membrilor sai in toate sferele de activitate, apara onoarea, libertatea si independenta profesionala a medicului in exercitarea profesiei, asigura respectarea de catre medici a obligatiilor ce le revin fata de bolnavi si de sanatatea publica. Detine filiale in toate judetele tarii.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii este autoritatea de stat autonoma, sub control parlamentar, care isi desfasoara activitatea in domeniul discriminarii. Consiliul isi exercita atributiile in urmatoarele domenii: prevenirea faptelor de discriminare, medierea faptelor de discriminare a partilor implicate in cazul de discriminare, investigarea, constatarea si sanctionarea faptelor de discriminare, acordarea de asistenta de specialitate victimelor discriminarii prin explicarea legislatiei celor interesati de catre consilierii juridici ai CNCD, prin indrumarea asistata in ceea ce priveste activitatea de depunere a petitiei si informatii suplimentare ce decurg din aceasta procedura.