Studii

Studiul de fata pune in ecuatie relatia dintre ofertantii de servicii sociale din Romania si beneficiarii acestor servicii: persoane cu HIV/SIDA si alte persoane vulnerabile fata de infectia cu HIV. Cercetarea investigheaza perspectiva (cunostinte, atitudini, practici) atat a unora, cat si a celorlalti cu privire la drepturile omului in contextul HIV/SIDA.

Stim foarte multe despre ce ar trebui sa faca farmaciile si care este rolul lor in reducerea riscurilor de infectie cu HIV/SIDA in randul consumatorilor de droguri injectabile; cunoastem, insa, foarte putine despre ce cred farmacistii cu privire la acest subiect.

Studiu despre atitudinile, cunostintele si practicile utilizatorilor de droguri din Bucuresti privind injectarea, comportamentul sexual si folosirea prezervativului.

  • Sexul comercial – perspectiva de sanatate publica si sociala
  • Primul studiu de anvergura asupra practicarii sexului comercial in Romania arata ca prostitutia este strans asociata cu consumul de droguri si cu traficul de persoane, reprezentand riscuri majore in ceea ce priveste transmiterea infectiei cu HIV si a altor infectii cu transmitere sexuala.